Håll utkik efter vår nya märkning, SPARA DIESEL, SKONA MILJÖN

Vi har gjort det enkelt för dig att välja maskiner för krossning, siktning, sönderdelning och stackning – och att skona miljön och spara pengar genom minskad dieselförbrukning.

Att gott samvete går hand i hand med god ekonomi råder inget tvivel om. Det lönar sig ganska snart – i reda pengar – att välja miljövänliga alternativ. Ju mindre energi du förbrukar, desto mindre förorenar du miljön och desto lägre blir dina bränslekostnader.

Vad SPARA DIESEL, SKONA MILJÖN-märkningen innebär är förhoppningsvis självklart. Men vi vill gärna beskriva tekniken i vårt miljövänliga sortiment närmare.

Innovativ teknik
SPARA DIESEL, SKONA MILJÖN-märkningen är ett komplement till Komptech-märkningen “green efficiency®” och Powerscreen-märkningen Fuel-Save. Båda märkningarna baseras på en rad innovativa funktioner som syftar till att minimera energiförbrukningen och maximera maskinernas prestanda – till förmån för miljön och din ekonomi.

Direct Drive-transmission
Direct Drive är ett system som överför dragkraften från motorn med minimal friktion och kraftförlust. Det ger högsta möjliga prestanda i förhållande till bränsleförbrukningen. Maximal andel av motorkraften används – du får ut så mycket effekt som möjligt ur varje droppe bränsle.

Dual Drive och Hybrid Drive
Dual Drive och Hybrid Drive är diesel-elektriska motorer som är både eldrivna och kan köras helt fristående. De drivs med elektricitet, antingen från en inbyggd dieselgenerator eller direkt från elnätet. Tekniken minimerar ditt koldioxidavtryck och kan minska dina energikostnader med upp till 75 %.

Fuel Save
Fuel Save-tekniken ger motorn hög effekt vid låga varvtal. Motorn genererar alltså lika mycket kraft utan att arbeta hårdare. Det innebär att du får ut mer effekt med samma mängd bränsle.

Lastkännande reglering
Lastkännande reglering av motorkraften är en ny teknik. Utifrån informationen från finkalibrerade sensorer känner maskinen av hur mycket kraft som behövs för att klara den förestående uppgiften, och varvtalet konfigureras automatiskt baserat på det beräknade behovet.